0 kommentarer

Leifs far var borgmester af Thomas Thurah

af d. 21. marts 2015
Info
 
Sideantal

261

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-16770-2

 

Bogen her har et skønt format. Den ligger godt i hånden. Men det har jo ikke meget med indholdet at gøre.
Den er skrevet som om det er en du hører der sidder og fortæller. Der er flere små historier, som dog på hver sin måde har noget med hinanden at gøre, og så alligevel ikke.

Men i hvert fald oplever vi en knægts opvækst i 60’erne og 70’erne, og alle de ting han hører, ser og bliver klogere på i et lille samfund hvor alle kender alle, og alle har en mening om både sig selv og hinanden og dem udenfor byen.

Der er hypnotisøren, der måske nok er mere mærkelig end man lige tror. Der er de unge der sniffer lim, og eksperimentere med andre stoffer og med sex.

Der er borgmesteren, eller rettere autoforhandleren der bliver borgmester. Og autoforhandleren der, inden han bliver borgmester, køber byens store gasbeholder da den ikke længere skal bruges. Den er nemlig malet så den ligner en stor globus, og han mener den kan fungere både som byens vartegn, men også give hans bilsalg et boost og et nyt navn.

Så er der historien om pølsevognen der forsvandt, men som senere bliver gravet op af politiet, da de leder efter en masse stjålne dæk. Og den er ellers blevet erstattet af en større og bedre pølsevogn.

Der er også søndagsskolen, nonnerne, de kristne, folk der dør af sygdom, folk der bliver reddet fra døden, og kvinder som man ikke rigtig ser noget til.

Der er rigtig mange ting i samme bog, men det hele er humoristisk og lidt tragikomisk og man får en god historie hele vejen igennem.

Dog er sproget i bogen det der trækker ned, for når man skal læse talesprog så bliver det lidt tungt til tider, og der kommer sproglige fejl som irriterer.

Men bogen er god underholdning, og passer godt i tasken hvis man skal på ferie, og har brug for en bog man kan koble af til og med…

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter