0 kommentarer

Lasermanden. En racist ser rødt af Gellert Tamas

af d. 2. juli 2007
Info
 
Sideantal

398

Udgivet

2007

ISBN

978-87-91812-92-7

Originaltitel

Lasermannen

Udgave

1.udgave

 

“Lasermanden” er en krimidokumentarisk beskrivelse af en svensk mand, John Ausonius, med indvandrerbaggrund, der i starten af halvfemserne skød 11 indvandrerer i Sverige og begik ca 20 bankrøverier. Den er skrevet af forfatteren og journalisten Gellert Tamas og har været en gedigen bestseller i Sverige og er allerede filmatiseret. En film der nok skal være værd at se, og så selvom man ikke har læst bogen. Der vil med garanti være knald på.

Bogen falder i 3 vinkler. I den ene giver forfatteren os en indgående indsigt i den markante højredrejning der sker i Sverige i halvfemserne, uden det dog på nogen måde bliver tørt eller svært tilgængeligt. Det er godt fortalt, og gjort så det på en naturlig måde falder ind i de to andre vinkler, som er politiets efterforskning der ofte strander eller løber ud i blinde spor, og så John Ausonius`s egne udsagn og tanker omkring sin opvækst og forbrydelserne.
Gellert Tamas har interviewet Ausonius og det er der kommet 40 timers optagelser ud af, som har dannet baggrund for hans tanker omkring opvækst, mordene og bankrøverierne.

Ausonius vinkel er selvfølgelig spændende, da forfatteren her igennem bedre kan tegne et billede af et menneske som udvikler sig i en så vanvittig retning. Man føler med Ausonius i de unge år, men det skal dog siges, at han ikke på nogen måde ellers kalder på ens sympati i nogen retning. Efter endt læsning fremstår han som en rendyrket psykopat.

“Lasermanden” er en spændende beskrivelse af Sverige, krydret med en hæsblæsende jagt på en koldblodig morder og bankrøver. Hvis man er til krimidokumentariske romaner, så bør man ikke snyde sig selv “Lasermanden.”

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter