0 kommentarer

Smag for død af Peter O’Donnell

af d. 2. juli 2007
Info
 
Sideantal

238

Udgivet

2001

ISBN

87-7297-565-2

Originaltitel

A Taste for Death

 

Peter O’Donnell er nok bedst kendt for sine mange tegneserier om Modesty Blaise, men udover de i alt 95 tegneserier, har han faktisk også skrevet 13 bøger om den utraditionelle kvinde Modesty Blaise og hendes trofaste makker Willie Garvin.

Bøgernes univers er dog præget af samme stil som tegneserierne, og der sker derfor hele tiden noget nyt og til tider temmelig usandsynligt for at holde læseren fanget.

I “Smag for død” redder Willie Garvin en blind pige fra at blive kidnappet i Panama, men opdager samtidig at det er den gamle ærkefjende Gabriel der står bag. Derfor må Modesty Blaise komme til undsætning, og sammen klarer de kun lige skærene imod Gabriels gangstere og flygter med pigen. Gabriel jagter dog stadig pigen og det viser sig at han denne gang har allieret sig med en endnu større fjende, et spøgelse fra Garvins fortid. Selvfølgelig bliver pigen kidnappet og selvfølgelig må vores helte forsøge at redde hende. Dette fører dem dybt ind i den nordafrikanske ørken til en udgravning der dækker over en stor skattejagt, og til det endelige opgør med deres ærkefjende.
Men nogen har advaret skurkene, så det bliver naturligvis ikke let, især ikke når manden bag Gabriel har smag for død.

Det er på mange måder en meget gammeldags spændingsroman hvor alt er enten sort eller hvidt. Dette er naturligvis med til at forenkle læsningen og der er da også tale om en hurtigt læst roman som man ikke skal forvente sig det store intellektuelle udbytte fra. Men hvis man holder af uforpligtende underholdning, eller som denne anmelder er stor fan af tegneserien, så er der masser af ekstra Modesty Blaise at hente, både i “Smag for død” og i Peter O’Donnells andre romaner, der dog desværre er meget svære at få fat i.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter