0 kommentarer

Kvinden i toget af Paula Hawkins

af d. 1. juni 2016
Info
 
Sideantal

392

Udgivet

2015

ISBN

978-87-02-17898-2

Originaltitel

The Girl on the Train - oversat af Steffen Rayburn-Maarup

Udgave

1. udgave

 

“Om morgenen tager jeg 8.04-toget, og om aftenen kommer jeg tilbage med 17.56. Det er mit tog. Det er det, jeg tager. Det er sådan det er.”

Ja, så enkelt er Rachels liv blevet, efter at hun satte alting over styr i massiv druk. Mand, hjem, job – alt har hun mistet. Nu har hun kun sin daglige togtur og sine dåser med gintonic tilbage.

Hver dag kigger hun efter et flot, yngre par i et hus, der ligger ud til jernbanen. Hun fantaserer om dem, om deres lykke, deres kærlighed. Men en dag ser hun noget, der bestemt ikke passer med hendes fantasier. Og dagen efter er den kønne, yngre kvinde forsvundet.

Spørgsmålet er, om Rachel er til at stole på? Hun er ofte så fuld, at hun får timelange blackouts. Digter hun, eller er det virkelighed, det hun så? Hun ved det ikke engang selv.

Paula Hawkins fik et verdensomspændende hit med “Kvinden i toget”, og det er da også en veldrejet thriller, hvor lag efter lag skal skrælles af, før den nøgne sandhed står tilbage. Flere må lade livet undervejs, og spændingen om, hvad Rachel husker eller ikke husker, holdes til det sidste.

Rachels kamp mod flasken og glemslen er umanerligt godt beskrevet. Man føler med hende, skælder ud på hende, hepper på hende. Det er en nedtur på første klasse. Måske er der lidt tomgang hist og pist, men er du til mystik og suspense, kan du roligt køre med “Kvinden i toget”.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter