0 kommentarer

Minions 1: Banana! af Renaud Collin og Didier Ah-Koon

af d. 1. juni 2016
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2015

ISBN

978-87-91611-49-0

Originaltitel

Banana! Oversat fra fransk af Henrik Karll

 

Populariteten af de såkaldte Minions må sige at være stærkt stigende, og min søn på snart 6 år er en stor fan. Han kender dem primært fra filmen “Grusomme mig”, hvor de er skurkens hjælpere. Denne tegneserie handler om de små minions inden filmen, og man får et spændende kig ind i deres forunderlige verden.
De bor under jorden i et imponerende univers, flot tegnet af Renaud Collin. Bogen består næsten kun af tegninger og kun meget lidt tekst, men jeg vil sige, at tekst faktisk også er overflødig, illustrationerne er så levende og detaljerede, at man kan kigge på dem mange gange, og stadig finde nye detaljer.
En decideret handling er svær at referere. Bogen består af en række små fortællinger om livet som minion. Og det er ikke altid så fjernt fra mennesket. F.eks. drømmen om en skøn sommerferie med masser af hvile, klarer minions med en simulator, hvor man kan hvile en times tid med sol og palmer, inden det er næste minions tur til “ferie”.
Også historien om en genstridig plet er yderst morsom, hvor rengøringsminion får øje på en plet på en glasdør. Den går ikke så let væk, men efter masser af knofedt og anstrengelser bliver døren endelig hel ren. Rengøringsminion går så ind af døren, hvor et helt rum af lignende pletter venter. Nedtur!

Umiddelbart havde jeg regnet med at bogen var for børn, men faktisk tror jeg voksne får mindst lige så meget sjov ud af tegningerne. Den er i hvert fald nok lidt for avanceret for en 6 årig, selvom man er minionsfan. Dog fik vi mange grin ud af bogen, og som tidligere nævnt, er tegningerne så flotte, at man sagtens kan bladre i den igen og igen. Der er helt klart mange times sjov i tegneserien, og den må siges at være ideel at have med på ferien, hvor ungerne kan sidde og kigge på de småskøre minions.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter