De Gyldne Laurbær
0 kommentarer

Kvinden de meldte savnet af Sara Blædel

af d. 25. november 2014
Info
 
Sideantal

310

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7159-143-9

 

Blædel er tilbage! Så kort kan det sammenfattes.

”Kvinden de meldte savnet”, er den niende krimi i rækken om Louise Rick. Denne gang skal Louise Rick opklare en sag om en kvinde, der er blevet fundet myrdet i England. Kvinden er dansker og har i mere end 18 år stået på listen over savnede mennesker. Rick bliver bedt om at assistere det engelske politi, som ingen spor har at gå efter bortset fra, at der regelmæssigt er blevet indbetalt store beløb på den myrdede kvindes bankkonto.

Det fører efterforskningen i en retning som er lige så overraskende, som den er kontroversiel. Og samtidig vender den op og ned på stort set alt i Ricks liv ikke mindst forholdet til makkeren Eik.

Sara Blædel skriver godt og fængene. Jeg er specielt imponeret over hendes evne til konstant at bibeholde spændingen i handlingen og samtidig formå at sætte fokus på spørgsmålet omkring aktiv dødshjælp. Et spørgsmål Sara Blædel selv har haft tæt inde på livet, da hendes mors sidste år valgte at tage sit eget liv. Moderen kunne ikke overskue at skulle leve videre uden sin mand, som på det tidspunkt var alvorlig syg og døde få dage efter.

Undervejs i læsningen kan man ikke lade være med at tænke både for og imod spørgsmålet om aktiv dødshjælp. – Det er superfedt, at læse en krimi med noget på hjertet, og hvor det hele ikke går op i opklaringen af en spektakulær sag.

Jeg slugte bogen i løbet af en eftermiddag og er helt vemodig ved tanken om, at Blædel har meldt ud, at dette bliver sidste bind i serien om Rick og co. Men samtidig er jeg spændt på, hvad hun har i ærmet til os næste gang. En ting er sikkert, hun har virkelig sat barren højt og har noget at leve op til.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter