0 kommentarer

Kvasers blod af Lars-Henrik Olsen

af d. 8. december 2006
Info
 
Sideantal

388

Udgivet

1999

ISBN

87-14-11894-7, 978-87-14-11894-5

 

Erik, med tilnavnet Menneskesøn blandt guder og jætter, bortføres igen til en anden verden end vores jord. Denne gang er det dog ikke af aserne; nej, han bortføres til underverdenen af en flok jætter! Erik, som altid har oplevet jætterne som et frygtet, taberagtigt og modbydeligt folk, bliver straks bange, da sandheden går op for ham. Men jætterne er venlige mod ham, og faktisk har han en heltestatus, da de håber på hans hjælp.

Det, de til at starte med vil få ham til, er at opleve jætternes verden, Jotunheim, igen, så han kan få en ny betragtning end den, han hidtil havde. Han får selskab af den smukke jættepige, Gunlød, og sammen ser de verdenen og besøger nogle jætter. Alt dette ender med, at Erik nu har medlidenhed med dette folk, og da de vil have, at han skal skaffe Kvasers blod – skjaldemjøden der giver visdom og digterevner – tilbage fra guderne, ender Erik midt i det fjendske opgør mellem guderne og jætterne.

Lars-Henrik Olsen fortæller på en fængende måde, og der fortælles massevis af historier omhandlende den nordiske mytologi. Det er spændende at læse om de ting, Erik kommer ud for, men desværre er den meget som etteren; Erik bliver igen forelsket, og midtvejs sker der farlige ting osv., men denne gang opleves de med Gunlød frem for med Trud.
Det er dog god underholdning, og efter ligegyldigheden fra bog nummer to, ”Kampen om Sværdet”, er det nu meget godt læsestof alligevel. Og det hele ebber ud i en fantastisk slutning på bogen fra Lars-Henrik Olsens side.

Kvasers blod er tredje del i en bogserie på fire bøger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter