0 kommentarer

Kungsholmsmordene af Lars Bill Lundholm

af d. 16. december 2017
Info
 
Sideantal

347

Udgivet

2008

ISBN

978 87 7053 130 6

Originaltitel

Kungsholmsmorden oversat af Bjarne Nielsen

Udgave

1, udgave

 

Jätte-hyggelig og ærkesvensk whodunnit-krimi fra et solbagt Stockholm, hvor den glitrende skærgård, de grønne parker og en overflod af smukke, gamle ejendomme føles som den reelle hovedperson. Som om den spegede intrige kun spiller en sekundær rolle.

Den unge, frisindede skønhed Olivia lokkes til et afsides beliggende område og ser, hvem, hun tror, er sin elsker stå at vente på sig, formummet bag en velkendt japansk porcelænsmaske. Skikkelsen trækker hende ind til sig, og først da indser hun sin fejltagelse. Hun mærker noget hårdt presse ind mod hjertet. Og så er det forbi.

Olivia var en pige med mange jern i ilden. Hendes livslange flamme er en sej rockguitarist, som hun levede det frie liv med. Men hun var også dybt involveret i den velstående juristfamilie Sinclair, hvor både advokatfaren, hans ekskone, denne søster og to stræbsomme børn havde et godt øje til hende. Eller havde de?

Den halte kriminalkommissær Axel Hake vælter nærmest i mistænkte, men alle ser ud til at have solide alibier. Ydermere er hans afdeling voldsomt underbemandet, og den lækre udsending fra politiet i Norrland har noget af et attitudeproblem. Og så begås et nyt mord i den snævre kreds…

Som hos Lisa Marklund fylder hovedpersonernes privatliv (for) meget. Utallige er de svømmeture, skænderier og uvedkommende hændelser, læseren må forcere for at komme videre i historien.

Uhyre svensk er også politifolkenes arbejdsindsats. Man går hjem, når det er fyraften, og har man tømmermænd en dag, melder man sig da bare syg, selv om man har hænderne fulde af to højtprofilerede mord. Og selv om ens åndsbolle af en chef truer én med bål og brand. Måske er virkeligheden sådan? Personligt kan jeg bedre lide den angelsaksiske stil, hvor strisserne knokler 24/7 for at sætte morderen bag tremmer.

Trods disse forbehold fungerer “Kungsholmsmordene”, 3. bind i serien med Axel Hake, udmærket. Man er godt underholdt, de fleste af personerne er troværdige, og så skriver Lars Bill Lundholm en letflydende og billedskabende prosa.

Læseoplevelsen bliver ikke ringere af, at oversætter Bjarne Nielsen har et ualmindeligt smukt og præcist sprog.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter