0 kommentarer

Kun ét liv af Sara Blædel

af d. 13. november 2007
Info
 
Sideantal

351

Udgivet

2007

ISBN

978-87-595-2740-5

 

Den nyeste bog om Louise Rick har været ventet i dette hjem med længsel og tilbageholdt åndedræt, lige siden jeg læste slutningen af hendes “Kald mig prinsesse”. Efter en så hamrende god bog 2, så lovede nummer 3 i serien godt.

“Kun ét liv” tager en meget omtalt forbrydelse, Æresdrab, op til diskussion, da en ung pige med indvandrerbaggrund findes flydende i Holbæk fjord. Hun var blevet dumpet med vægt om livet, men ikke alt lader være med at flyde ovenpå, så da det uundgåelige sker, bliver rejseholdet straks tilkaldt. Louise Rick bliver inviteret til Holbæk, da de høje herrer har fået den ide at hun har særlig kendskab til indvandrermiljøet, selvom Louise ikke umiddelbart selv kan genkende denne egenskab.

Med nedskydningen i Slagelse for øjet er politiet meget forsigtige ang. hvordan sagen skal håndteres, hvilket blandt andet er derfor de tilkalder assistance. Vi følger igen Ricks veninde, Journalisten Camilla, som på de sidste har fået mere slagkraft.

Jeg må indrømme at selvom plottet var gennemtænkt, Blædel skriver herligt som hun plejer, og selvom karaktererne er nuancerede nok, så mangler der noget. Det er som om at den der sjæl som Blædel skrev den forrige bog med, er fraværende i denne bog og det er altså synd, for Blædel skriver som sagt glimrende. Bogen kan sagtens læses, men den er ikke af samme styrke som “Kald mig Prinsesse”.

Bedre held næste gang, fristes jeg til at sige, for der kommer forhåbentlig en ny bog om Louise Rick.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter