0 kommentarer

Kolde timer af Michael Kousgaard

af d. 3. juni 2019
Info
 
Sideantal

20

Udgivet

2019

ISBN

978-87-93767-25-6

Udgave

1. udgave
E-bog

 
Forfatteren er mest kendt for at have udgivet børnebøger, men nu har vi altså en novelle som samtidig er en gyser fra ham. Og det er virkelig noget helt andet. Men bestemt også en genre forfatteren sagtens kan begå sig i.
Den fangede med det samme. Den handler om en ung kvinde der bor til leje hos en dame der sjældent er hjemme, da hendes mand tidligere er blevet dræbt. Den unge kvinde er vidne til et trafikuheld som udvikler sig til et reelt mord, og nu bliver hun jagtet af gerningsmanden. Eller gør hun? For da hun opdager ham udenfor sit hjem, sker der ikke rigtig noget andet end at han stirrer på hende og skraber på døren. Men han bryder ikke ind.
Med hjælp fra en god ven undersøger hun sagen nærmere og finder ud af, at det hele handler om mere end bare et mord.
Og så finder vi ud af at blod har en karakteristisk duft for nogle…
Nu er det jo en novelle, og der skal ske meget på kort tid, så jeg vil ikke afsløre mere af handlingen, men opfordre til at man læser novellen i stedet. Den er både interessant og underholdende.
Det er nemt at forstå sproget, novellen er skrevet så alle kan være med. Og selv hvis man ikke er til gys kan man læse denne, da den godt nok er spændende, men ikke sådan rigtig skræmmende. Der sker noget undervejs, og den kravler ind under huden på en, men decideret uhyggelig er den ikke. Og det gør ikke noget, for det er den stemning som der er i novellen, man bider mest mærke i og den holder hele vejen hjem!
Helt sikkert et værk som er værd at gå i gang med og som – i mine øjne – forfatteren godt kan være stolt af.
Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter