0 kommentarer

Fortidens synder af Therese Philipsen

af d. 6. november 2011
Info
 
Sideantal

368

Udgivet

2011

ISBN

978-87-7055-870-9

 

Therese Philipsen var på forhånd et helt ukendt navn for mig, og jeg havde ikke den fjerneste anelse om, hvad jeg kunne forvente mig af bogen ”Fortidens synder”. Men allerede efter få sider var jeg solgt og havde svært ved at lægge bogen fra mig igen.

”Fortidens synder” er andet selvstændige bind i serien om politiassistent Liv Moretti som arbejder for NEC’S specialenhed. Sammen med resten af holdet bliver hun sendt til Sønderborg, da det lokale politi gør et makabert fund.

Da det viser sig, at afdøde er albino, identificeres han snart som flygtning fra Eksjugoslavien. Derfor nærer Liv forhåbninger om, at sagen hurtig bliver opklaret, så hun kan genoptage hverdagen med sine to små børn, som hun længes frygteligt efter. Men så nemt skal det selvfølgelig ikke gå, medarbejderne fra NEC støder gang på gang panden mod en mur og sagen forekommer længe som en gordisk knude.

Som jeg indledte denne anmeldelse med at skrive, var jeg meget begejstret for bogen, og har i skrivende stund allerede været på biblioteket for at låne første del i serien om Liv Moretti (”Den man elsker”). Når jeg på trods af denne rosende omtale alligevel ikke har valgt at give bogen fem stjerner, skyldes det først og fremmest, at plottet visse steder kammer over og bliver lidt for fantasifuldt og søgt. – Det er synd, da resten af bogen er rigtig godt opbygget og sproget er godt og levende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter