0 kommentarer

Mit livs øjeblik af Cecelia Ahern

af d. 27. oktober 2012
Info
 
Sideantal

422

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-12829-1

Originaltitel

The Time of My Life

 

Lucy er snart 30, single og ulykkelig – hun har ikke selv indset hvor ulykkelig, for i snart 3 år har Lucy rendt rundt og bygget verdens største boble op om sig selv. Hendes venner kender hende som kvinden der altid går langt før tid, ikke fortæller noget om sig selv og tilsyneladende forlod et lykkeligt liv med sin perfekte kæreste uden grund. Lucy klarer sig gennem sine dage med at fortælle løgnehistorier, fordi sandheden gør en del mere ondt, og prøve ikke at føle noget. Indtil den dag hun indkaldes til The Life Agency som sætter hende op med hendes Liv: et ildelugtende, dårligt klædt, bittert, lille menneske som hader hende for hvordan hun har behandlet ham.

Cecilia Aherns bøger læses bedst af de af os der er i stand til det man på engelsk kalder “suspension of disbelief” – som i dette tilfælde at vi alle har et menneskeligt modstykke af et liv der er direkte påvirket af hvordan vi har det og ved alt om os. Livet prøver selv bare at leve og være lykkeligt, men når vi ikke er det, er Livet det heller ikke og nogle gange, som i Lucys tilfælde, får Livet lov til at blive direkte involveret i vores for at prøve at gøre livet bedre for begge implicerede.

Det tog mig lidt tid at forstå hvad det hele gik ud på, for Ahern forklarer ikke rigtigt, hun sætter dig blot direkte ind i situationen og regner med at du nok skal få styr på tingene – og det gør du, så længe du tillader hende at vikle dig ind i hendes fantasiverden. Ahern har altid været god til at beskrive flere dimensioner af et virkeligt liv – og lige siden jeg læste hendes debutroman “p.s jeg elsker dig” har jeg været hooked på hendes forfatterskab. Denne bog er ingen undtagelse.

Jeg læste den på engelsk, og den danske version “Mit livs øjeblik” forventes i handlen fra Gyldendal i februar 2013.

 
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter