0 kommentarer

Knaldroman af Bodo Kirchhoff

af d. 14. marts 2004
Info
 
Sideantal

269

Udgivet

2003

ISBN

87-7973-036-1

Originaltitel

Schundroman

 

“Knaldroman” er en alle tiders karikatur over 30’ernes og 40’ernes slibrige krimier, med alt hvad dertil hører: Macho helte og skurke med skarpe skud i lommen, whisky i skuffen og knytnæveslag i en snæver vending. Feminin ynde, sex til salg og bedårende enker uden sørgebind.

Historien er simpel og ligetil. En tysk lejemorder i Manilla vender tilbage til sit hjemland for at likvidere en mand. Men han dræber den forkerte og så går den vilde skattejagt. En prostitueret, et par små detektivfisk og millioner af euro krydser morderens spor. Bogen spiller lystigt og saftigt over krimigenren, hvilket gør historien både forudsigelig og lige så underholdende, som en tur i hurlumhejhuset.

Selv om “Knaldroman” er en pastiche, så foregår den ikke desto mindre i det moderne Europa. Nærmere betegnet Frankfurt, hvor årets store bogmesse netop er gået i gang, da lejemorderen stiger af flyet og ved et uheld tager livet af en litteraturkritiker. Personerne i bogen har en fortid, men man kommer aldrig rigtig under huden på dem. Hverken tiden eller stemningen i byen beskrives i detaljer på det sære, tyske staccato, der bestemt ikke vinder ved oversættelse. Men knaldperlerne er der ikke sparet på, og de pudsige, de ømme, de sadistiske og de groteske situationer står i kø for at komme til.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter