0 kommentarer

Borkmanns punkt af Håkan Nesser

af d. 13. marts 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

300

Udgivet

1995

ISBN

87-7394-379-7

Originaltitel

Borkmanns punkt (svensk)

 

“Borkmanns punkt” er lidt usædvanlig af en kriminalroman at være, idet den foregår i Holland og er skrevet af en svensk forfatter. Hovedpersonen er den lidt ældre kriminalkommissær Van Veteren. Han bliver sammen med en kollega sendt til en mindre by i den Hollandske provins for at hjælpe med opklaringen af nogle bestialske øksemord. Det lokale politi arbejder ellers ihærdigt på sagen, men er på det nærmeste gået i stå i opklaringsarbejdet. Specielt den unge kriminalbetjent Beate er næsten besat af tanken om at fange morderen, og arbejder meget selvstændigt og med katastrofale følger. Er det en seriemorder der er på spil, eller benytter han (hun) seriemordene til at skjule det virkelige offer.
Borkmanns punkt forklares af Van Veteren, som det punkt i opklaringsarbejdet, hvor man har indhentet så mange oplysninger, at det ikke længere er muligt at se klart på sagen.
Det er en meget detaljeret kriminalroman og samtidig en god beskrivelse af miljøet, naturen og indbyggernes dagligdag i den lille Hollandske by.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter