0 kommentarer

Kloge Åge af Hjørdis Jørgensen

af d. 19. december 2021
Info
 
Sideantal

39

Udgivet

2021

ISBN

978-87-7575-074-0

Originaltitel

Kloge Åge

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Små rim og remser om verden set fra børnehøjde. Meget familiær tone og ren hygge undervejs. Nogen flotte og enkle illustrationer som er med til at skabe en hyggelig stemning og som der endda sagtens kunne have været flere af. De små remser handler om forskellige emner som for eksempel en mistet lillebror, en tur rundt i haven hvor huset ligger, en biltyv som stjæler Opel Tut og mange andre ting som på hver sin måde afspejler dagligdagen og livet som vi alle mere eller mindre kender det.

Det er forfatterens debut udgivelse og det er et flot lille værk som er inspireret blandt andet af hendes søn Kent, der har downs syndrom. Man får som læser en god forståelse for hvordan et barn eller en voksen med barnligt sind kan opfatte verden på en helt uskyldig men også meget nysgerrig måde. Og selv om det kun er bagsideteksten på bogen der afslører at inspirationskilden blandt andet er sønnen, så er det alligevel nemt at fornemme undervejs at forfatteren har en stor forståelse for hvordan børn opfatter ting, lærer ting og nogen gange får vist os andre at vi måske overtænker ting. Det er et værk som er virkelig underholdende og som man nemt vil kunne læse højt og få nogen gode snakke med sit barn ud fra. Men det vil også fungere godt for større børn der læser selv, da rytmen i de små rim og remser er nem at fange.

Et værk som bringer glæde, underholdning og en blanding af humor og alvor med sig. Og sammensætter man med illustrationerne, så vil man også kunne få fantasien godt i gang på den led. Så det er et koncept der holder hele vejen. Samtidig er det som voksen et værk der bringer en tilbage til ens egen barndom, fordi sproget og indgangsvinklerne til verden er forenklede og nemme at leve sig ind i, så man er faktisk rimelig godt underholdt fordi man bliver taget med ind i barnets verden men ud fra de præmisser man selv sætter op. For man kan jo vælge at leve sig ind i de små rim og remser eller man kan læse det helt nøgternt – og så får man jo ikke det samme ud af det. Så er man åben for sin egen barnlighed, så vil man føle sig godt tilpas undervejs og føle at man får noget positivitet med sig videre.

Anmeldereksemplar.

https://bibliotek.dk/linkme.php?rec.id=870970-basis%3A61774505

Bedømmelse
Karakter