0 kommentarer

Klaverstemmeren af Carin Gerhardsen

af d. 4. september 2014
Info
 
Sideantal

344

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7159-025-8

Originaltitel

Gideons ring

 

Så er den femte bog i rækken af Hammerbykrimierne kommet, ”Klaverstemmeren”, hvor vi igen følger kriminalkommissær Sjöber og hans team Westman, Gerdin, Sandén og Jamal. Selv om bogen er en del af en serie, kan den sagtens læses alene. Carin Gerhardsen er en, i mine øjne, eminent kriminalforfatter, og jeg har med glæde læst alle hendes bøger. Jeg er dog en lille smule skuffet over ”Klaverstemmeren”, som ikke rigtigt kommer helt op i omdrejninger. Selve plottet er godt, men i min optik bliver det sovset lidt for meget ind i Petra Westmans fortid. Der er dog tale om en meget velskrevet og spændende bog, som er et dejligt alternativ til TVs enerverende krimiserier, som ikke har ret meget af den menneskelige substans med i deres univers. I Carin Gerhardsens bøger møder vi de små og skæve eksistenser i samfundet og kommer ind under huden på dem.

Der er flere handlinger i bogen, men hovedtemaet er en ung pige der findes nøgen og voldtaget ude foran John Gidoens dør. Da John ikke reagerer på politiets henvendelser og den unge kvinde tilsyneladende er stum, har politiet ikke meget at gå efter. Der dog ting som peger i retning af en gammel sag, hvor en ring af samfundets spidser er fundet sammen om en fælles interesse i seksuelle udskejelser. Sjöber og hans folk må gå varsomt frem og samtidig ser de sig nødsaget til at holde Petra delvis udenfor, hvilket gør det hele en lille smule mere kompliceret.

Jeg vil sige har I læst de fire første, så gå endelig i i gang med ”Klaverstemmeren”. Har du ikke tidligere læst Hammerbyserien kan du sagtens begynde her. Så rigtig god læsning – og så ser jeg frem til næste bog i rækken.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter