0 kommentarer

Graffitimordene af Varg Gyllander

af d. 12. oktober 2010
Info
 
Sideantal

304

Udgivet

2010

ISBN

978-87-567-9557-9

Originaltitel

Somliga linor bristar

 

En ung kvinde dræbes mens hun bader i et af storbyens springvand midt om natten. Skudt på stor afstand af en finskytte. Kort tid efter dør en graffitimaler på samme måde, mens han skal til at skabe sit ‘kunstværk’.
Kriminalteknikeren Ulf Holtz og hans assistent Pia Levin får til opgave at indsamle relevante spor til hjælp for opklaringen og de går til opgaven med imponerende grundighed. Endnu en graffitimaler myrdes i en kælder, men ingen af de tre mord leverer afgørende spor.
Holtz erfarer at et privat vagtværn har drevet deres egen lille klapjagt på graffitiudøverne og desuden lavet et dataregister over de mest produktive kunstnere. De myrdede var alle tre med i dette register. Nogle samtaler med ophavsmanden til registret leder efterforskningen i den rigtige retning.

“Hvad fanden laver jeg her? Det her er absolut ikke mit job..” tænker hovedpersonen Ulf Holtz hen mod slutningen af historien, hvor han på egen hånd forfølger en tredobbelt morder.
Og det er da også min personlige konklusion, for Ulf Holtz er kriminaltekniker uden beføjelser til at træffe beslutninger i den retning. Og alligevel er han hovedfigur i efterforskningen af denne alvorlige sag. Det er Holtz mig her og Holtz mig der, på forunderlig vis går alle væsentlige informationer gennem ham. Men trods hans utvivlsomt store kompetence på sit felt er det imidlertid en tilfældighed, som fører til pågribelsen af den sindsyge morder.
Og når jeg læser om morderens meningsløse motiver og erfarer at vedkommende formodes at blive lukket ud i samfundet igen efter et års vellykket behandling, så er jeg ved at brække mig. Det er simpelthen for meget!

Persontegningen af Holtz er ligeså kedelig som hans postulerede interesse for japansk bonsai. Jeg kan slet ikke se, hvorfor læserne skal indvies i denne hobby, som Holtz bruger tid på uden nogen form for entusiasme. Han kunne ligeså godt ha’ slået græs eller vasket op…

Gyllander har planlagt at skrive 10 bind om Holtz og hans lille skødehund, Pia Levin. Personligt har jeg bedre ting at bruge min tid på!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter