0 kommentarer

Kill af Mats Wahl

af d. 20. juni 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

340

Udgivet

2005

ISBN

978-87-626-0134-5

Originaltitel

Kill

Udgave

1.udgave

 

“Når små børn ved, at de skal dø, er de ikke bange for døden, for den kan de ikke forestille sig. Små børn, der ved, at de skal dø, er bange for at blive ladt alene”.

Mareridtet starter for Harald Fors, da han uden for en butik sparkes ned af nogle unge mennesker, som frarøver ham hans våben. Fyldt med skyldfølelse må den sårede kriminalkommissær affinde sig med tanken om, at de voldelige og utilregnelige unge bevæger sig rundt i byen bevæbnet med et våben. Hans våben!

Ikke lang tid efter træder en person ind i kantinen på den lokale skole og giver sig til at skyde omkring sig. Børn bliver ramt, nogle dræbt, andre såret. Men ingen ser, hvem gerningsmanden er, og det er nu op til Harald Fors at finde frem til gerningsmanden. Fors gruer forståeligt nok for, om det mon er hans våben, der er brugt.

Temaet er desværre uhyggeligt aktuelt, nemlig skyderi på en skole som følge af mobning fra skolekammeraterne. I eftersøgningen på gerningsmanden interviewes ofrene og politiet forsøger at nå til bunds i, hvad der har fået en person drevet til at udføre en så modbydelig handling. Spændingen stiger, som man nærmer sig svaret, og spekulationerne om hvem der mon har gjort det snurrer i hovedet.

Ingen tvivl, serien om Kriminalkommissær Harald Fors fortjener al mulig anerkendelse, da temaerne er vanvittigt spændende og samtidig uhyggeligt tæt på hverdagen. Jeg havde store problemer med at slippe bogen, da jeg var kommet i gang, da bogen fænger fra første kapitel. Hvad jeg især bed mærke i, er Wahls beskrivelse af personernes følelsesmæssige reaktioner på hændelsen, skildret ud fra de forskelliges perspektiver. Det rørte mig dybt, især det at læse om børnenes tanker og reaktioner på skyderiet.

Jeg kan kun sige at hvis du holder af at læse en god krimi, så skal du ikke snyde dig selv for Mats Wahls romaner. I serien om Harald Fors findes desuden: ”Den Usynlige”, ”Fortidens synder” og ”Der er ingen der tør”.

Bogen kan læses fra 13 år.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter