0 kommentarer

Kejserens port af Christian Mørk

af d. 27. november 2009
Info
 
Sideantal

305

Udgivet

2009

ISBN

978-87-567-8864-9

Originaltitel

The Emperor's Garden

 

Så har han gjort det igen, et mesterværk af et eventyr. En legen med de ting vi mennesker skjuler dybt i vores sind og i hjernens snørklede afkroge. Som i “Darling Jim” føres vi i dette uhyggeeventyr fra Paris til Mysteriernes villa dybt inde i Vietnams jungle.
Bogen er første del af en trilogi med Kit Henson – Knoglehviskeren – i hovedrollen.

Kit er osteolog og rejser verden rundt for i arkæologiske udgravninger at læse knogler. Under en udgravning i den Libyske ørken bliver hun vidne til at en beduindreng har været ude for en spildevandsforgiftning. Da Kit selv har mistet en søn og lider under savnet af ham, blander hun sig uden tanker for omkostningerne i sagen., og dette får fatale følger for hende.
Uden at vide det er hun kommet på kant med et energiselskab som ejes af en uhyggelig afstumpet person, som ikke lader nogle hindringer ustraffet.
Kit rejser sammen med sin fallerede fotograf af en mand til Vietnam, hvor et galleri har opkøbt hans ellers usælgelige fotostater. Her bliver de udsat for et skudattentat som kun hun overlever med nød og næppe. Kuglen sidder stadig inde i hjernen og Kit må nu både kæmpe for sin forstand og sit liv.

Nu er der kun at vente på de næste to bind som efter planen skal udkomme 2010 og 2011. Og det kan ikke gå for hurtigt.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter