0 kommentarer

Kate og Rosemary af Libby Page

af d. 30. maj 2019
Info
 
Sideantal

324

Udgivet

2019

ISBN

9788712056065

Originaltitel

The Lido på dansk ved Nanna Lund

 

Kate og Rosemary er for dig, der elsker hjertevarme fortællinger.

Romanen handler om Kate og Rosemary og deres umage venskab. Kate er en kvinde i 20’erne, der endnu ikke har fundet sig til rette i byen og bruger dagen på at arbejde som journalist og aftenen på at spise færdigretter i sin del af det boligfællesskab, hun bor i. Rosemary har levet livet og bruger nu sine sidste år på at svømme i den lokale udendørs swimmingpool. Da kommunen truer med at lukke poolen, finder de to kvinder sammen i en fælles kamp for at forhindre lukningen af poolen. Undervejs danner de et helt unikt venskab.

Denne genre er ikke noget, jeg har læst meget af, og jeg var derfor en smule usikker på, hvad jeg kunne forvente. Jeg må indrømme, at selvom det tog mig lidt tid at få den læst, så var jeg meget positivt overrasket. Fortællingen og venskabet mellem de to kvinder ramte lige der, hvor det skulle. Samspillet mellem de to fungerer helt eminent, og det var virkelig livsbekræftende at følge med i deres fælles front mod kommunen, deres venskab, og hvordan de hver især hjalp den anden med at komme sig over nogle af de ting, som livet havde budt dem. Der er så meget personlighed i begge kvinder, at deres karakterer bliver spillevende for læseren.

Sproget i romanen er levende og let, og Libby Page kan helt klart et eller andet, når hun realistisk skildrer Kates problemer og giver liv til Rosemarys levede liv. Historien er charmerende og hjertevarm, og karaktererne kommer man hurtigt til at holde af.

Kate og Rosemary er en varm og opløftende roman om venskab og fællesskab, om at vise mod og turde kæmpe for det, der er vigtigt. Og vigtigst af alt italesætter romanen den ensomhed, der ulmer hos både unge og ældre. En rigtig fin debutroman fra Libby Pages hånd, der får 4 stjerner med på vejen fra mig.

 

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter