0 kommentarer

Kapløb med tiden af Carolyn Keene

af d. 12. marts 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

156

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-02985-2

Originaltitel

A race against time

 

“Hej! Jeg hedder Nancy Drew og jeg er detektiv. Jeg har det med at rode mig ind i mærkelige mysterier, og jeg er ret dygtig til at opklare dem, hvis jeg selv skal sige det. Jeg har to veninder, Bess og George, som elsker at hjælpe mig, og så har jeg en sød kæreste, der hedder Ned”.
Fra bogens bagside

Der skal være et todages cykelløb i byen, et velgørenhedsarrangement der er en vigtig begivenhed i det lille lokalsamfund. Nancy Drew er en sand sprinter og sammen med sine to veninder og kæreste, skal hun naturligvis også deltage i løbet. De møder dog en del forhindringer inden løbet kan starte, og det er lige før, at de ikke når at komme med. Da løbet skydes i gang, går alt heldigvis som det skal, og der indsamles et rekordstort beløb, men sidst på dagen gør de den chokerende opdagelse, at alle pengene er væk. Stjålet. Sammen med sine venner får Nancy travlt, da de ikke alene vil finde pengene, de vil også først over målstregen.

Historien er da meget sød og meget i stil med “Sporløst”, den første bog i serien. Som jeg også har sagt tidligere, har jeg meget svært ved at se, hvem målgruppen til bogen er. Umiddelbart henvender den sig til børn, både i sprog og handling, men når man kigger på personerne i bogen er de ret modne. Børn vil altså ikke kunne spejle sig selv i personerne og samtidig udstråler bogens forside, at det er en gammel serie, man igen har valgt at udgive, hvilket ikke just skaber interesse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter