0 kommentarer

Bryllupsintrigen af Jeffrey Eugenides

af d. 22. december 2012
Info
 
Sideantal

448

Udgivet

2012

ISBN

978-87-02-11820-9

Originaltitel

The Marriage Plot

 

Da Madeleine vågner den morgen hun skal graduere fra Brown University, 1982, er verden ikke helt som den burde være. Hovedet knager, kjolen er plettet og dørklokken ringer – Og op må hun, ned og mødes med de stolte forældre til morgenmad inden den store ceremoni.
Måltidet skal for Madeleines vedkomne bare overstås, og til alt held dukker Mitchell op. Mitchell, der længe har set Madeleine som sin idealkvinde, og som er elsket af Madeleines forældre, redder dagen.
Men Madeleine har en anden. Eller, det havde hun i hvert fald ind til for nylig. Leonard, der er ramt af maniodepression, men som med sin karismatiske natur synes at drage kvinderne til sig, men alligevel formår at skubbe Madeleine fra sig.

Og Madeleine, der selv har brugt hele sin studietid på at læse om og studere den store kærlighed, befinder sig pludselig midt i den virkelige verdens mange kærlighedsdilemmaer. For hvem og hvad skal men vælge, når man står på tærskelen til resten af livet?

Jeffrey Eugenides har skabt en sød historie om de mange valg og dilemmaer man står med i ungdommen. Dette bliver gjort i et til tider højst mærkværdigt, men også underholdende sprog. Henvisningerne til diverse litterære værker fra Jane Austens tid er mange, så hvis man ikke helt er hjemme i samtlige værker fra den periode kan man nogle gange godt gå hen og føle sig lidt udenfor. Når det er sagt er bogens finurlige sprog en stor del af dens charme, og er for en stor del også det der gør bogen interessant, og gør den til mere end blot endnu en roman om ung kærlighed.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter