0 kommentarer

Sporløst af Carolyn Keene

af d. 12. marts 2009
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

159

Udgivet

2007

ISBN

978-87-21-02984-5

Originaltitel

Without a trace

 

“Hej! Jeg hedder Nancy Drew og jeg er detektiv. Jeg har det med at rode mig ind i mærkelige mysterier, og jeg er ret dygtig til at opklare dem, hvis jeg selv skal sige det. Jeg har to veninder, Bess og George, som elsker at hjælpe mig, og så har jeg en sød kæreste, der hedder Ned”.
Fra bogens bagside.

Nancy arbejder på en sag om nedtrampede squashplanter i kvarteret hvor hun bor, og efterforskningen fører hende til en ny kvinde i nabolaget, Simone. De to bliver gode veninder, og da Simone bliver offer for en forbrydelse, er det Nancy hun ringer til. Et meget kostbart arvestykke, et Fabergé-æg, er forsvundet fra hendes hjem, og hun beder Nancy hjælpe hende med at finde frem til, hvor det er og hvem der har taget det.

Det bliver imidlertid ikke noget nem opgave for amatørdetektiven, men Nancys intuition siger hende, at det ikke er en professionel der er på spil. Derfor kigger hun nærmere på personerne i Simones omgangskreds.

Udmærket historie, men jeg har meget svært ved at se hvem målgruppen til bogen er. Umiddelbart henvender den sig til børn, både i sprog og handling, men når man kigger på personerne i bogen er de ret modne. Børn vil altså ikke kunne spejle sig selv i personerne og samtidig udstråler bogens forside at det er en gammel serie, man igen har valgt at udgive, hvilket ikke just skaber interesse. Jeg er ikke vildt imponeret, men historien er som sagt ok.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter