0 kommentarer

Sommerfugleværelset af Lucinda Riley

af d. 29. marts 2020
Info
 
Sideantal

519

Udgivet

2020

ISBN

978-87-638-6117-5

Originaltitel

The butterfly room
oversætter: Ulla Lauridsen

Udgave

1. udgave

 

Posy, bogens hovedperson, er vokset op i Admiral House med en nærværende far og en fraværende mor. Posy nyder altid samværet med sin far, som har givet hende interesse for naturen, sammen har de fanget sommerfugle i haven og studeret dem og han lærer hende at tegne. Stor er sorgen, da hendes far omkommer under 2. verdenskrig. Moren anbringer Posy hos hendes farmor – og forsvinder ud af Posys liv. Heldigvis er farmoren både nærværende og kærlig, og snart har Posy fået venner i den lille by i Cornwall.

Hendes interesse for naturen holder, Posy er begavet og kommer ind på Cambridge for at studere botanik. Hun møder Johnny, som bliver far til hendes børn – og Freddie, hendes store kærlighed, som imidlertid svigter hende.

Sideløbende med Posys barndom og ungdom følger vi den nu knapt 70-årige Posy, som er flyttet tilbage til Admiral House, hvor hun har anlagt en fantastisk have. Det er et stort og dyrt hus at holde vedligeholde, og snart må Posy træffe en vanskelig beslutning.

Hendes ene søn, Sam, bor i nærheden med sin hustru Amy og deres 2 børn, de slæber sig igennem tilværelsen i deres kolde hus, mens ubetalte regninger hober sig op. Amy er alene om både at tjene pengene og passe hus og børn. Sam er doven, egoistisk og urealistisk når det gælder egne evner som forretningsmand og dertil voldelig over for Amy og børnene. Den anden søn, Nick, den gode, kærlige og omsorgsfulde søn, er netop er vendt tilbage til England efter 10 år i Australien og har fundet kærligheden i den flotte og søde Tammy.

Det er en rigtig familie- og kærlighedsroman, Lucinda Riley har skrevet. Jeg har ikke tidligere læst noget af forfatteren, og i starten var jeg noget forbeholden, syntes det hele var lidt for rosenrødt, og faldt over de ’ugebladsromanagtige’ formuleringer og beskrivelser. Flotte mænd med brune øjne og kraftigt hår. Smukke, slanke kvinder med flot hår. Helte og heltinder.

Men så blev jeg alligevel grebet af Posys historie. Jeg synes det fungerede rigtig godt at starte med hendes barndom i Admiral House, derefter følge hende som barn, ung og voksen, samtidig med at vi i nutiden er sammen med den ældre Posy i hendes forfaldne barndomshjem og følger de udfordringer, hun har i sit eget liv og sønnerne i deres. Noget er temmelig ’søgt’ – men alligevel var jeg godt underholdt. Jeg må indrømme, at jeg savnede Posy lidt, da sidste side var læst.

Kan du se bort fra, at der er lidt ugebladsroman over historien – blandt andet nogle tåkrummende kærlighedsscener – og er du til romantiske familiedramaer med lykkelige slutninger, hvor hemmeligheder fra fortiden kommer op til overfladen – ja, så kan jeg anbefale ’Sommerfugleværelset’.

 

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

 

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter