0 kommentarer

Jordens søjler af Ken Follett

af d. 28. oktober 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

984

Udgivet

1998

ISBN

87-7714-660-3, 87-7714-657-3, 978-87-7714-660-2

Originaltitel

Pillars of the Earth

 

Handlingen udspiller sig i 1100-tallets England i og omkring klosterbyen Kingsbridge. Essensen i handlingen er opførelsen af den nye katedral, der skaber fjendskaber og konflikter i de årtier, hvor byggeriet står på.

Prior Philip har en ambitiøs drøm om en ny og prægtig katedral til Kingsbridge.
Tom Builder drømmer om at bygge en katedral. Han er på det rette sted på det rette tidspunkt, og Philip gør ham til bygmester.
Aliena og Richard har svoret overfor deres døende far, at de vil vie deres liv til at tilbageerobre godset og titlen som jarl.
Biskop Waleran har ambitioner om at nå langt indenfor kirken. Han nærer et intenst had til Philip og modarbejder ham med alle midler.
William Hamleigh ønsker brændende at blive jarl. Så brændende, at han ikke skyr nogen midler for at nå sit mål. William nærer et intenst had til Philip, Aliena og Richard, der kan forhindre ham i at føre sine ambitioner ud i livet.
Ellen kastede som ung, gravid kvinde en forbandelse over tre mennesker i Kingsbridge.
Jack – Tom Builders stedsøn – drømmer om at fuldføre sin stedfars værk og bygge den smukkeste katedral i England.

”The Pillars of the Earth” er en pragtfuld roman i alle henseender. Den blander med lethed fakta og fiktion, og jeg lukkede bogen med en uvirkelig fornemmelse af at have fået et unikt indblik i middelalderens England – et England, hvor kirken besad en enormt stor magt, som ikke altid kunne forenes med den kongelige magt, og hvor de rige og stærke undertrykte de fattige og svage i spillet om magt og ære.

Opbygningen af en katedral og dens arkitektoniske udformning er absolut hovedtråden i denne bog. Men det hele krydres noget så fantastisk med en lang række stærke personligheder med hver deres interesser, ambitioner og ønsker, der resulterer i flere intriger og kampe. Alt dette samler hele handlingen og giver et perfekt og helstøbt indtryk.

Ken Follett har uden tvivl formået at imponere mig langt ud over normalen, og dette er absolut en bog i topklasse.
Jeg kan varmt anbefale andre at gå i gang med værket og ikke lade sig skræmme af dets voluminøse størrelse.

(“The Pillars of the Earth” er læst på engelsk)

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter