0 kommentarer

Jomfrustenen af Michael Mortimer

af d. 20. januar 2015
Info
 
Sideantal

505

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7146-179-4

Originaltitel

Jungfrustenen

Udgave

1. udgave

 

Uden at det egentligt er planen tager Idas liv en pludselig drejning, da hun indbydes til at deltage i Nobel prisfesten. Her skal hun gøre sin mormor en kæmpe tjeneste, og i al hemmelighed mødes med en af nobelprismodtagerne, og fra ham modtage en hemmelig lille pakke. Pakken skal hun passe på, og derudover er det vigtigt, at ingen ved hun er i besiddelse af den. Og så kan hun ellers vende til bage til livet som studerende, og afvente yderlige instrukser om pakken.

Men så nemt går det ikke. Et mord sender Ida på flugt, og hun og den hemmelige pakke må hurtigst muligt stikke af, også fra politiet. Med venners hjælp sætter Ida ud på en færd gennem Sverige, hvor målet er at nå frem til mormoren. Et eneste problem er, at mormoren befinder sig i Rusland.

Men hvad er der med den hemmelige pakke, hvorfor er den mystiske sten den indeholder så speciel, og hvad har den at gøre med 1700-tallets systematiker og biolog Linné? Hvorfor er flodperlemuslinger af særlig interesse? Og er pakkens indehold det mystiske fund Linnés studerende Solander gjorde på New Zealand mere end 200 år tilbage?

“Jomfrustenen” er første del af en trilogi. Det var jeg personligt ikke klar over ved påbegyndelsen af bogen, hvilket gjorde, at jeg omkring 400 sider inde i bogen begyndte at undre mig over, at der ikke skete mere. For bogen indeholder virkelig mange spørgsmål, der ofte bliver besvaret med et ‘den tager vi lige senere.’. Senere viste sig tydeligvis at være i næste, eller måske først sidste bind. Med det sagt er bogen dog ikke langsommeligt kedelig, og det er bestemt ikke fordi der ikke sker noget. Der opbygges en god spænding undervejs, og som læser vil man gerne vide mere. De endelige konklusioner lader blot vente på sig.

Bogen er også krydret med små faktakapitler, om eksempelvis Linné, Solander eller endda om flodperlemuslinger, og indeholder også billeder. Det betyder, at du bliver fodret med den viden du har brug for, for rigtigt at kunne forholde dig til historien, og det er faktisk smart.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter