0 kommentarer

Jeg overlevede af Anne Marie West

af d. 13. juli 2013
Info
 
Sideantal

185

Udgivet

1996

ISBN

87-7731-084-5

Originaltitel

Out of the shadows

Udgave

1.udgave

 

Bagsiden: “Liget af Anne Maries mor blev fundet gravet ned på en mark, og resterne af hendes storesøster lå under køkkengulvet. Hendes lillesøster lå begravet under familiens terrasse. Anne Marie er den ældste datter af Fred West – den engelske massemorder, der blev afsløret i 1994. Sammen med sin kone Rose West, Anne Maries stedmoder, myrdede han mindst ni unge kvinder”.

I halen af en massiv pressedækning de seneste år af utallige historier om bortførte og misbrugte børn, er det ubegribeligt, hvor mange menneskeskæbner, der har gennemlevet et helvede på jord.

Således også Anne Marie West, der voksede op i en familie, hvor både faderen og stedmoderen stod for et massivt seksuelt misbrug af Anne Marie og hendes søskende, samtidig med at de holdt dem i et jerngreb.

Først da børnene kom i skole fandt de ud af, at den vold og det misbrug, der var dagligdag i deres hjem, ikke var noget, som skolekammeraterne oplevede hos deres forældre. Det må som barn være ubærligt og skræmmende at blive konfronteret med en sådan vished.

Anne Marie flyttede hjemmefra som 15-årig og det lykkedes hende at bygge et anstændigt liv på ruinerne af en trøstesløs barndom. Ubegribelig er det dog, at hun fastholder kontakten med barndomshjemmet.

Der kunne gengives mange grufulde passager fra bogen – men det vil være forkert at citere dem ude af kontekst – de må læses med Anne Maries egne ord og forstås med hendes følelser.

Anne Marie har formået at finde sin vej i livet og leve med de store sår og ar, som barndommen har givet hende. Det største nok, at den far, hun elskede – gjorde hende fortræd.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter