0 kommentarer

Jeg blogger dig væk af Agnes Hammer

af d. 25. november 2015
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

170

Udgivet

2015

ISBN

978-87-406-0453-5

Originaltitel

Ich blogg Dich weg!
Oversat til dansk af Maj Westerfeld.

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Vi møder Julie som er smuk, populær, en god sanger og egentlig vellidt af umiddelbart alle. Julie er vores hovedperson.

Så møder vi Ela som er punker, mørk, lidt udenfor fællesskabet, kæreste med Sebastian som nok egentlig hellere vil være kæreste med Julie.

Jasmina der er Julies bedste veninde og søster til Sebastian.

Flere andre klassekammerater som ikke spiller den store rolle.

Julie får mails der er rigtig ubehagelige og der er en som opretter en falsk profil på de sociale medier i Julies navn og deler billeder af hende i bikini mm. Der er en hjemmeside som også er med til at svine Julie til, men på en lidt anden måde. Og så er det altså svært at finde ud af hvem der står bag, især de mails hun modtager, da afsenderen ikke giver sig til kende.

Julie bliver også overfaldet, men det er af Ela og hendes veninder, for nu hvor Julie er blevet kæreste med Sebastian så er Ela eddikesur på hende. Men det er ikke Ela der sender mails.

Bogen henvender sig til større børn og teenagere. Og sætter fokus på mobning der foregår ikke bare i virkelighedens verden men også på nettet. At bogen hedder “Jeg blogger dig væk”, er dog lidt mærkeligt, for der er ingen blog nævnt og ikke nogen blogger i handlingen. Så det hænger ikke så godt sammen.

Og selv om bogen skal sætte fokus på mobning, som er et yderst vigtigt emne, så formår forfatteren ikke at komme ud over kanten og man sidder som læser tilbage med en følelse af at: nå nå, så er det nok heller ikke værre. Og det er rigtig ærgerligt, for budskabet fejler ikke noget, men der er bare ikke nok følelser i bogens handling til at man virkelig kan fornemme at mobning er noget skidt.

En hurtigt læst bog, der er skrevet så den er yderst letlæselig. Og alt i alt en bog der nok er værd at læse, men som ikke efterlader et særlig stort indtryk!

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter