0 kommentarer

Laladin og den vildt underlige lampe af Rune T. Kidde

af d. 29. november 2015
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2015

ISBN

87-7529-622-5

 

Forlaget Alvilda fortsætter med posthumt at udgive nye udgaver at Rune T. Kiddes kendte eventyr. Her er der så et jeg ikke har set før, men den kan have været gemt i en af Kiddes utallige tidligere udgivelse. Der skal ikke mange hjernedrejninger til for at lure at det er Aladins møde med ånden i lampen, Kidde her giver en på ‘lampen’.

Laladin er skopudser og skudt i en dejlig prinsesse. Men prinsessen har ikke brug for en skopudser, for hun går kun i snabelsko. Den handlekraftige skopudser anskaffer sig derpå en lampe, men på trods af hans evner ud i skopudsning kan han ikke finde ud af at pudse lampen: Ånden kommer ikke frem. Først da rengøringskonen midt i sit arbejde støver den gamle lampe af, dukker ånden op. Det er netop når Kidde binder den slags små kreative sløjfer på handlingen af hans talent rigtig skinner igennem.

Efter fadæsen som lampepudser fyrer Laladin hurtigt sin tre ønsker af, ender i paladset, hvor prinsessen stolt viser sin samling af 1 million snabelsko frem, og gentager at en skopudser er der altså ikke brug for. Hvorefter Laladin fyrer sit sidste ønske til lampen af i den rette ‘Ækle æventyr’ ånd.

Ja, den skal da læses højt, og på tegnesiden har Lars Bregnhøj sørget for at anlægge tilpas anarkistisk stil, der dog langt fra er som Kidde selv tegnede.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter