0 kommentarer

Jagtmark af Helene Tursten

af d. 27. april 2015
Info
 
Sideantal

288

Udgivet

2015

ISBN

978-87-11-32402-8

Originaltitel

Jaktmark

 

Under den årlige elgjagt i Dalsland, tæt på den norsk/svenske grænse, forsvinder to jægere fra et fasttømret jagtlaug. Den ene jæger findes hurtigt myrdet og mistanken falder i første omgang på den anden.

Den 28-årige kriminalinspektør Embla Nyström deltager i den traditionelle elgjagt sammen med sin onkel Nisse. Under jagten sker der flere uforklarlige hændelser. En hund bliver forgiftet. En kvindelig jæger bliver bidt af en hugorm. Embla finder en rævesaks liggende på stien og senere spotter hun et spøgelse.

Embla indleder en hæsblæsende jagt på morderen og hvirvles ind i en sag med flere mord, og hvor meget peger på, at motivet til mordene skal findes i hændelser som fandt sted på egnen for mere end 30 år siden.

Samtidig med efterforskningen indleder Embla et forhold til Peter, der netop er flyttet tilbage til egnen efter mange års fravær. Peter har en traumatisk fortid bag sig, og spørgsmålet er, om han har rent mel i posen og om Embla kan stole på ham?

Det er første gang, jeg personligt stifter bekendtskab med denne forfatter. Jeg må tilstå, at jeg efter læsningen af ”Jagtmark” ikke er overbevist om hendes værd som krimiforfatterinde.

Bogen forekommer mig en anelse banal. Den minder for meget om andre krimier, som allerede for længst er skrevet, hvorfor jeg lidt havde fornemmelsen af, at jeg allerede havde læst bogen. Dertil kommer, at blottet er meget søgt og nemt gennemskueligt, hvorfor slutningen giver sig selv, næsten fra begyndelsen.

Derfor kan jeg desværre ikke give denne bog mere end tre stjerner, selvom jeg ellers er en stor tilhænger af kvindelige krimiforfattere.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter