0 kommentarer

Indre kamp af Cecilie Vahl

af d. 1. april 2021
Info
 
Sideantal

146

Udgivet

2021

ISBN

978-87-93958-56-2

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Dette er en historie om forfatteren selv, hendes læren og forståelse for hvem hun selv er og hendes kamp for at være i livet, med en psykisk diagnose, som hun medicineres for. Det er hendes egen fortælling om en kamp både med og mod sig selv. Hendes selvmordsforsøg, hendes stædighed og hendes fysiske og psykiske formåen. Hun ser op til blandt andet sin far, som har været i militæret, og hun søger selv at gå den vej, men i første omgang lykkedes det ikke. Og så følger en tid med depression og andre psykiske lidelser, indlæggelse og behandling. Men i sidste ende vender hun tilbage og prøver forfra, for at se om hun ikke kan komme ud på den anden side og ende med at gennemføre en lidt speciel uddannelse indenfor militæret.

Jeg er med på som læser, at det er vigtigt for hende selv at fortælle om hendes oplevelser og erfaringer, men når man personligt selv har erfaring med depression, så bliver det desværre også nemt at se at det ikke er en bog der henvender sig til alle psykisk sårbare. For det er da flot at forfatteren har kunnet kæmpe sig igennem og få den uddannelse, men man skal passe på, at det ikke bliver en falsk forhåbning som man giver andre der er sårbare. For ja, man kan mere end man selv tror, men ikke alle formår at kunne se at det også er vigtigt at turde erkende, man har en grænse. Og det er da også en af de ting forfatteren selv opdager, nemlig at det at kunne sige fra ikke nødvendigvis er en negativ ting. Min frygt som læser er, hvis andre læsere tror at man bare kan klare alt fordi det kunne forfatteren jo…

Det er en velskrevet bog som helt sikkert har et godt budskab, i at man er mere end ens diagnose og at man kan komme langt på trods af andre hårde kampe i livet. Og stor respekt for at forfatteren i en ret ung alder har gennemført så meget og derudover udgivet en bog. Bogen henvender sig til dem som finder det interessant at læse om succeshistorier omhandlende folk med psykiske problemer og til folk med interesse for at presse sig selv hårdt fysisk. Den er nem og hurtig at læse og efterlader egentlig læseren med en god fornemmelse, for man har læst en god erindring om en ung kvinde der har haft nok at slås med, men som er kommet godt igennem.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter