0 kommentarer

Indignation af Philip Roth

af d. 18. oktober 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

270

Udgivet

2010

ISBN

978-87-02-07220-4

Originaltitel

Indignation (amerikansk)

 

Jeg mindes ikke, at Philip Roth nogensinde har skuffet mig som forfatter.

Efter at have læst “Indignation” er jeg stadig af den overbevisning, at Roth er en fremragende forfatter – og jeg er også af den overbevisning, at “Indignation” er en af de bedste bøger Roth nogensinde har skrevet.

Marcus Messner er en ung studerende, der er opvokset i New Jersey. I 1951 er han studerende, der er flygtet fra faderens snærende bånd – faktisk er han flygtet hele vejen til et universitet i Ohio, hvor han håber på, at kunne få lidt fred og frihed.

Marcus ønsker sig fred og ro fordi hans far er blevet lidt af en pedantisk hystade på sine gamle dage. Faderen ser verden som et farligt sted, som hans søn og kone ikke bør færdes i, – og Marcus har så valgt at flytte langt væk for at slippe for faderens overvågning og bekymringer.

På universitetet i Ohio stifter Marcus bekendtskab med mennesker, der er meget anderledes end hans egen familie – der har et andet menneskesyn, nogle andre traditioner som skal følges, og det er lidt svært for Marcus at tilpasse sig de nye normer.

Bogen fortæller om forsøget på at begå sig et nyt sted, hvor du er langt væk fra hverdagens trygge rammer. Det er også beskrivelsen af et ungt menneskes forsøg på at klare sig selv.

“Indignation” er en afsindigt velskrevet bog: sproget er levende, flydende og overbevisende, og personerne er beskrevet meget indlevet og overbevisende. Jeg kunne bogstaveligt talt ikke lægge bogen fra mig igen da jeg først var begyndt at læse fordi bogen er spændende og medrivende.

“Indignation” er derfor en bog jeg giver mine bedste anbefalinger.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter