0 kommentarer

Enegængeren af Maria Isacsson

af d. 9. januar 2018
Info
 
Sideantal

293

Udgivet

2017

ISBN

9788793618022

Originaltitel

Ensamfaraen - oversat af Anette Broberg Knudsen

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Maria Isacsson (1975) født ind i en stor kunstnerfamilie i det vestlige Sverige og bor i Vasastan ved Stockholm sammen med mand og to børn, hun arbejder som kommunikationsansvarlig ved Stockholms universitet, men har skrevet så langt tilbage hun kan huske. Så geografisk har hun sin gang i det miljø hvor Enegængeren foregår.

Enegængeren er en meget fin historie om to mennesker der møder hinanden ved en tilfældighed. Den ældre Valdemar, som lever et ensomt liv efter familien har brudt med ham, og den unge Saga hvis tilværelse heller ikke er for opløftende. Omstændighederne gør at deres venskab bliver knyttet tæt sammen., da de på hver sin måde formår at hjælpe hinanden. Begge har de en fortid som gemmer på tragiske hændelser, forskellen er at hvor Valdemar er sin tragedie bevidst, oplever Saga at hendes tragedie opstår i takt med at fortid bliver blotlagt lag for lag. Det starter med faderens pludselige sygdom, som ikke lige er til at forklare samt nogle postkort uden afsender, og jo mere hun undrer sig og begynder at søge svar, des mere kommer det til at påvirker hendes liv.

Det er en følsom bog, sørgmodig til tider trist og man føler virkelig med personerne. Det er en meget velskrevet bog, der smyger sig ind i sjælen hos læseren. Jeg er ikke i tvivl om at her er en forfatter jeg gerne vil læse mere af.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter