0 kommentarer

Ind til benet af Stephen Booth

af d. 24. juni 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

410

Udgivet

2009

ISBN

978-87-7955-522-8

Originaltitel

Blind to the bones

 

Stephen Booth’s 4 hidtidige krimier oversat til dansk har hele to hovedpersoner, kriminalassistenterne Alice Fry og Ben Cooper. Serien foregår i Derbyshire med det store naturområde Peak District mellem Manchester og Nottingham. Cooper er den lokale, jordbundne landbetjent og Fry den ambitiøse tilflytter fra storbyen – med nogle skeletter i skabet. Med den udvikling, der sker i personrelationerne og de referencer, der er til tidligere hændelser, er det bestemt en fordel at læse bøgerne i den følge, de er skrevet.

Da historien begynder har en ung kvinde, Emma Renshaw fra landsbyen Withens, været forsvundet i to år. Forældrene lever stadig i håbet om at hun dukker op i live, hvorimod politiet har henlagt sagen som uopklaret. Da der så sker et mord på en ung mand, som var nær bekendt af Emma, forsøger Fry og Cooper at få øje på en sammenhæng, men bliver kun mødt af modstand, da de indleder deres efterforskning.

Landsbyen Withens og dens få beboere er skildret på en måde, som med ét ord kun kan beskrives som uhyggelig! Tavse, lukkede, fjendlige mennesker og misligeholdte, rådne, kontaminerede bygninger. Specielt den temmeligt indavlede familie Oxley, som udgør størstedelen af landsbyen er særdeles afvisende overfor omverdenen. Måske ikke så mærkeligt, da de fleste af dem har specialiseret sig i berigelses-kriminalitet og ikke ønsker nogen til at kigge i deres gemmer. Ikke desto mindre deltager Oxley’erne i nogle årlige festligheder, som har baggrund i gamle traditioner og skaffer turister og arbejde til området. Oxley’ernes festoptræden er imidlertid også en skræmmende affære!

Der er en særlig engelsk sjæl over Booth’s stil, jeg godt kan li’, noget Dickens med sære eksistenser og Barnaby med små, lukkede landsbysamfund, hvor alle holder øje med hinanden. Men jeg må tilstå, at jeg havde svært ved at fastholde interessen for historien i “Ind til benet”. Den bliver aldrig særligt spændende eller bare vedkommende, men derimod temmelig lang og omstændelig. De tre første i serien er imidlertid rigtig gode: “Sort lune”, “De ni jomfruer” og “Jerntungen”. Læs dem!

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter