0 kommentarer

En form for retfærdighed af P. D. James

af d. 7. juli 2003
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

425

Udgivet

1998

ISBN

87-553-2609-9

Originaltitel

A certain justice

 

Uf, for en uophidsende omgang spændingsroman. Forventningerne er ellers skruet i vejret: Commander Adam Dalgliesh og jeg går way back – i fjernsynsversionen af P.D. James’ kriminalromaner. Desuden har jeg set navnet P.D. James så mange gange, at jeg forventer, at det står for kram. Denne anmelder er ikke imponeret.

Der går utrolig lang tid med at præsentere jurist Venetia Aldridge – som snart skal dø – og en omfattende omgangskreds af folk, som hun på en eller anden måde har krammet på. Da hun endelig (!) er død, går et kedeligt opklaringsarbejde i gang, hvor jeg løbende glemmer at være spændt.
”En form for retfærdighed” foregår i juristernes verden, og her burde der helt indlysende optræde nogle finurlige verbale tovtrækkerier mellem politifolk og jurister. Men nej. Læseren får at vide, at jurister ved bedre end at svare på andet end det politiet specifikt spørger om, og det er så det.
Først på de sidste 100 sider sker der noget, der minder mig om, hvorfor jeg læser kriminalromaner. Konklusion: Forretten tager alt for lang tid. Middagen er serveret før og en ellers spændende dessert er alt for lille

På den positive side skal siges, at jeg blev ret interesseret i de interne forhold politifolkene imellem. Disse er klart bedst portrætteret, og hvis jeg forsøger mig med endnu en Dalgliesh-roman, bliver det for at lære ham og kriminalassistent Kate Miskin bedre at kende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter