0 kommentarer

I dine sko af Jennifer Weiner

af d. 30. oktober 2006
Info
 
Forlag
Omslag
Sideantal

381

Udgivet

2005

ISBN

87-11-29147-8

Originaltitel

In her shoes

Udgave

2.udgave

 

Jennifer Weiner, som skubbede sig ind foran alles åsyn med sin debutbog “God i sengen”, har denne gang ramt en meget øm nerve og skrevet om den efterfølgende.

Maggie og Rose er søskende. Deres mor er død i en ung alder og deres far har giftet sig igen med en kvinde, der ærligt talt ikke burde tiltros små børn. Rose, der har tendens til buttethed, bliver ydmyget pga. af dette, og Maggie, der ikke virker alt for smart, får selvfølgelig også det af vide.

De to søstre har et stærkt sammenhold, men da de er modsætninger er deres forhold altid i en eller anden form for krise eller anden modvind. Maggie er partytøsen, som er vildt populær overalt om end alt for rastløs til at blive et sted længere tid af gangen. Rose er storesøsteren der altid skulle passe på Maggie og derfor har overudviklet sit ansvarlighedsgen. Rose er blevet advokat og gør sit job godt, men ofte afbrydes hendes liv af at hun skal tage sig af Maggies kriser. Selvom Rose elsker sin søster, så er hun meget træt af hende.

Den eneste lighed Maggie og Rose umiddelbart deler, er en størrelse 41 i sko og en passion for samme. Rose har igennem årene samlet mange smukke eksemplarer ind som Maggie hver gang har hugget eller “lånt”. Da Maggie endnu engang roder sig ind i problemer, denne gang med Roses halvkæreste, smider Rose Maggie og halvkæresten ud af sit liv og begynder på et nyt. Noget Maggie også tvinges til.

Enhver der kender til søskendejalousi og familieproblemer, burde læse denne bog.
At den ydermere er chick lit og glimrende skrevet, er heller ikke at fordømme 🙂

Bogen er filmatiseret med Toni Collette og Cameron Diaz i 2005, så se filmen først og læs bogen bagefter, for som ventet er alle nuancer malet bedre og bredere i den litterære version. Derfor er filmen dog stadig et gennemsyn værd.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter