0 kommentarer

Hvordan lille muldvarp fik sine bukser af Hana Doskocilová

af d. 22. september 2012
Info
 
Sideantal

63

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-0692-6

Originaltitel

Jak krtek ke kalhotkam prisel

 

Lille Muldvarp er lidt af en tingfinder, men hvor skal han gøre af det hele? Han har brug for et par bukser, med nogle gode store lommer. Men hvor finder man dog sådan nogle små bukser?

Fast besluttet på at finde ud af det, begiver Lille Muldvarp sig af sted. Først møder han sin gode ven Mus, men Mus ved absolut intet om bukser, kun sukker og ost. Sommerfuglen hører slet ikke han kalder, og Lille Muldvarp må løbe efter den, MEN han glemmer at kigge sig for og ender i søen. Øv! Her kommer Krebs frem for at se, hvad det er noget larm, og han lover Lille Muldvarp at klippe nogle bukser til ham, blot han kommer med noget stof. Skrædderfugl lover at sy bukserne for ham.

Tilbage på sit muldvarpeskud sidder Lille Muldvarp nu og græder. For han har jo intet stof, og han aner ikke hvor han skal få det fra. Bagved hører han pludselig en stemme, den kommer fra Hørplante som lover Lille Muldvarp, at hvis blot han gør som planten siger, så skal han nok få sine bukser. Lille Muldvarp luger ukrudt, jager biller væk og vander blomsten, indtil han en dag kan plukke planten. Derpå må hantil søen for at få hørplanten gjort våd, tørret i solen, kvast hos storken, børstet hos pindsvinet, spundet hos edderkopperne, farvet blåt og til sidst vævet hos myrerne.

Det bliver det smukkeste stykke stof og Lille Muldvarp får de bukser han sådan har drømt om.

Igen en rigtig god historie om Lille Muldvarp, meget fint fortalt med masser af dejlige figurer, i form af dyr som vi alle kender så godt, som hver især med deres særlige egenskaber hjælper Lille Muldvarp. Mange børn elsker desuden at høre om hvordan ting bliver lavet, så mon ikke denne vil hitte? Jeg husker den selv fra min barndom, som immervæk ligger nogle år tilbage, så man må sige den har gjort indtryk. Illustrationerne er skønne og historien let at gå til.

Klart anbefalelsesværdig bog.
Lille Muldvarp kom til verden for over 50 siden og mange voksne vil derfor elske gensynet med den tjekkiske figur, som er kendt både fra bøger og tegnefilm. Illustratoren tjekkiske Zdenek Miller døde i december 2011 i en alder af 90 år.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter