0 kommentarer

Rester af Helle Helle

af d. 3. juni 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

99

Udgivet

1996

ISBN

87-568-1365-1, 978-87-568-1365-5

 

“Rester” er en novellesamling, der består af 12 korte noveller.

Novellerne har det tilfælles, at de alle er ordknappe og at de alle sammen handler om dagligdagen – hvilket er meget typisk for de bøger Helle Helle skriver.

Et eksempel på en dagligdags-historie er novellen “Mobil”, der hæver sig over gennemsnittet. Det er fortællingen om en mand, der ringer hjem til konen for at fortælle, at han er kørt galt i bilen – han bløder og kan ikke helt finde ud af, hvor han befinder sig henne. Konen reagerer ved at fortælle, at han bare skal tage det roligt, hvorefter hun begynder at lave suppe til når manden kommer hjem. Som læser sidder man og undrer sig over, hvorfor konen ikke ringer til politiet og beder dem finde manden. Konen virker ligeglad med, at manden er kommet til skade, og det er besynderligt.

Udover at novellerne handler om dagligdagen er der også andre ting, der går igen i novellerne, f.eks. at der er mange lag i novellerne. Når en novelle er læst føler man, at man kun lige har strejfet overfladen i en historie, der kunne være meget interessant at komme til bunds i.

På mange måder er “Rester” en god novellesamling. Historierne er spændende, barokke og på mange måde genkendelige. Sproget er ordknapt, direkte – der er ikke så meget udenomssnak, og det sætter jeg pris på.

Jeg giver “Rester” 3 stjerner på trods af, at bogen er god – grunden til bogen ikke får flere stjerner er, at bogen ikke indeholder de store overraskelser.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter