0 kommentarer

Hvad nu hvis…Russerne på Månen! af Duval & Pécau

af d. 9. april 2019
Info
 
Sideantal

56

Udgivet

2019

ISBN

978-87-7021-028-7

Originaltitel

Jour J - les russes sur la lune! - oversat af Amalie Grubb Martinussen

Udgave

1. udgave

 

Det hyper produktive forlag Zoom har startet en ny serie, ’Hvad nu hvis…’, der giver alternative bud på historien. Det franske makkerpar Fred Duval og Jean-Pierre Pécau har skabt mere end 30 al­bums i serien, der er tegnet af forskellige tegnere. Hvis de holder stilen som i nr. 1, så ser det virke­lig lovende ud.

Russerne har i skrivende stund ikke sat deres fødder på månen endnu, men det har de i den grad i ’Russerne på månen’. Det gik ikke som forventet med Apollo 11, og et par måneder senere lander russerne på månen, til stor fortrydelse for præsident Nixon. Han beordrer hurtigt, at amerikanerne så skal have den første månebase, og da historien springer 10 år frem til 1979, er der både en ameri­kansk og en russisk månebase. Mens den kolde krig raser på jorden, er der opstået et uhørt venskab på månen, men det kompliceres af nyligt ankomne astronauter til baserne, der skal have ryddet op.

Jeg var glimrende underholdt gennem hele historien, som jeg egentlig troede skulle omhandle kapløbet om at komme til månen. Det er en meget anderledes og original historie med mange fine detaljer, blandt andet en sjov lille sekvens med Stanley Kubrick.

Jeg kendte hverken forfatterne eller tegneren Philippe Buchet, men de har alle gjort et fremragende stykke arbejde. Buchets tegninger er flotte og naturlige, der er flere fine portrætter af kendte præsi­denter.

Jeg læste historien to gange, og den vinder ved en genlæsning, måske fordi det hele er så alternativt. Et virkeligt flot værk, smukt farvelagt af Walter, og leveret i hardback. Ser frem til yderligere udgivelser i serien, hvor næste album skulle lande til oktober.

Lån tegneserien på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter