0 kommentarer

Inden vi blev jeres af Lisa Wingate

af d. 8. april 2019
Info
 
Sideantal

396

Udgivet

2018

ISBN

9788763850858

Originaltitel

Before we were yours - Oversat af Mette Egerod

 

Rill er den ældste af en søskendeflok på fem. Skønt hun er født og opvokset på en flodpram af fattige forældre har hun et godt liv. Hendes mor Queenie er gravid og da alt tegner på at gå galt i forbindelse med fødslen sejler faren dem ind til hospitalet og lader vennen Zelde og drengen Silas kigge ind til de fem børn indtil de kan komme tilbage med den lille ny.

Sådan kommer det dog desværre ikke til at gå. Politiet dukker op og hævder, at de følge dem hen til en dame, der skal passe på dem, indtil deres mor og far og babyen kan komme tilbage fra hospitalet. Så søskendeflokken ankommer til Tennesse Children Home. Her lever de i konstant angst for at bryde reglerne og komme i unåde hos Georgia Tann, der driver børnehjemmet. Det viser sig desværre hurtigt, at Georgia har en nebengesjæft med bortadoption af børn, der såvidt de nye forældre ved, er blevet forladt af deres forældre eller er forældreløse. Børnene får nye navne og på børnehjemmet lærer de hurtigt, at enhver omtale af deres tidligere liv samt spørgsmål vedrørende dette straffes med en tur i skabet. De bliver udsultede og magter ikke at gøre modstand.

Sideløbende med Rills fortælling om livet på børnehjemmet, fjernelsen af tre af hendes søskende og livet for hende og søsteren Fern hos adoptivforældrene møder vi Avery Stafford. Hun lever et noget beskyttet liv vil de fleste nok sige. Hun er datter af senator Stafford er skal snart køres i stilling som senatorkandidat. Hun er forlovet med Elliot. Under jagten på sin farmors skjulte fortid støder hun på Trent Trenton som viser sig at være en voldsomt flink og hæderlig mand.

Trent, Rill og Avery er fiktive personer. Georgia Tann og Tennesse Children Home er desværre ikke. Over en deriode på omkring 30 år blev mange børn fjernet fra deres forældre og deres søskende. Nogle af børnene blev overdraget til Georgia Tann til bortadoption er undslap en periode på børnehjemmet. Andre blev bortført og skulle lære detaljer om en fiktiv fortid på børnehjemmet inden nogle var heldige at få nye familier, hvilket deres forældre ganske vist ikke havde ønsket, endsige givet tilladelse til. På hjemmet blev de udsat for misrøgt og overgreb.

Inden vi blev jeres var for mig en pageturner. Begge pigers historie var skrevet i jeg form, og sammen med ordvalget og detaljerigdommen blev fortællingen nærværende for mig.

Det var fint at Avery via afsløringerne fra farmoren fandt tilbage til ukendte sider af sin person. Kærlighedshistorien mellem hende og Trent var okay sød, men absolut unødvendig for historien.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter