0 kommentarer

Hushjælp søges af Sophie Kinsella

af d. 6. december 2006
Info
 
Sideantal

397

Udgivet

2006

ISBN

87-11-29273-3, 978-87-11-29273-0

Originaltitel

The Undomestic Goddess

 

Velkommen til den stressede og hårdt sammenpressede Samanthas verden.

Kvinden, som smugler en pda og en mobil med ind i det tilsyneladende elektronik- og stressfrie refugium af en helseklinik. Hende, som timer den sex hun dyrker, så det passer på minuttet, så hun kan tjekke sin mail efter få minutter. Den kvinde, som tror støvsugerposer er poser som støvsugeren skal ned i, når den skal transporteres. Og hende, hvis familiefødselsdag ender med kun at være hende og to mobiltelefoner på en restaurant, fordi mor og bror ikke har tid til at holde deres aftale.

Samantha kæmper for at blive partner i det advokatselskab hun investerer min. 50 timer om ugen i, da hun opdager at hun har lavet en enorm juridisk fejl som ikke kan rettes. Desperat forlader hun sit kontor og tager den første og bedste flugtmulighed hun kan finde: et tilfældigt tog. Tre miniflasker spiritus på tom mave, en vildfarelse og en anderledes hovedpinepille senere vågner Samantha op i sit nye hjem, hvor hun åbenbart har accepteret at tiltræde som husholderske fra dags dato.

Hun kan ikke lave mad, hun kan ikke gøre rent og hun kan ikke vaske tøj. Men med lidt hjælp og lidt held, tager hun fat på sin nye tilværelse og forsøger og glemme sin tidligere. At der vil ske en kollision med hendes tidligere verden er jo uundgåelig, men hvordan den spænder af vil jeg ikke afsløre her.

Denne bog er skrevet excellent godt skrevet. Den er vittig. Den er opfindsom. Kinsellas Samantha er virkelig godt skruet sammen. Man kan mærke karrierekvindens stress og husholderskens ro på egen krop, mens man forsvinder ind i historien.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter