0 kommentarer

Hubert og pletten af Arne Svingen

af d. 31. marts 2013
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2008

ISBN

978-87-7916-036-1

Originaltitel

Hubert og flekken

 

Hubert er en glad, forvirret og let distraherbar skoledreng. Faktisk er han så nem at aflede, at han trods det faktum, at første time er med den skrappe Henry, hvis timer man bestemt ikke kommer for sent til, standser på sin vej til skole, for at se, hvad der rører på sig inde i nogle buske.
Det er en lillebitte hundehvalp, der viser sig i stand til at lave en forbløffende stor plet på Huberts bukser. Og så er gode råd jo dyre. For hvad gør man ikke for at skjule en plet, når nu det unægtelig ser ud som om man selv har tisset i bukserne.

Hubert er en overordentlig rask dreng med et uendeligt antal af mere eller mindre succesrige påfund på lager. Afledningsmanøvrerne spænder således over imaginære fugle, efterladte europakort, borde, en gris, cykeluheld, præstationsfremmende arbejdspositioner, en giraf og enorme mængder toiletpapir.

Alle de vandvittige påfund er enormt underholdende og Hubert kommer til at virke som en snotforvirret, elskelig stakkel, som man bare har lyst til at pure op i håret på.

Bogen er flot illustreret af Jon Ranheimsæter, hvis fremstilling af Hubert som en rask lille knægt med rødt punkerhår og bleg hud korresponderer fint med det indre billede som fortællingen giver mig.

Typerne er store og illustrationerne talrige, og bogen kan fint læses selvstændigt af en læsevant 8-årig, som nok også vil finde stor fornøjelse i Huberts tossede påfund.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter