0 kommentarer

Spejlsøstre af Pernille Eybye

af d. 31. marts 2013
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

148

Udgivet

2011

ISBN

978-87-588-0990-8

 

Lucas har mistet sin kæreste. Han ved ikke, hvordan han nogensinde skal komme sig over tabet, og da hendes tvillingesøster begynder at fortælle om mærkelige hændelser griber han om end modstræbende halmstrået. Sammen med klassens freak, Sara, tager de op til tvillingernes sommerhus for at se, om det virkelig kan være sandt, at Marie går igen, og at hun nu forsøger at tale livet af Inge, som er overbevidst om, at Marie bebrejder hende sin død.

Langsomt går det op for den overordentligt skræmte Lucas, at der bestemt er hændelser i sommerhuset, som ikke lige kan forklares rationelt. Har Sara og Inge ret i, at Maries ånd er kommet til sommerhuset?

‘Spejlsøstre’ er en medrivende lille fortælling om ungdommens stærke kærlighed og om det stærke bånd, der kan herske mellem to søskende. Men samtidig er det en beretning om at løsrive sig og om at finde sin egen personlighed og lade den komme til udtryk uden at genere omverdenen nævneværdigt. En balancegang, der kan være vanskelig at meste i et søskendeforhold, hvor jalousi ofte kan være en ækel, nævenyttig medspiller.

‘Spejlsøstre’ tager store temaer op på en let og overskuelig måde. Det er en ungdomsbog, der hurtigt er læst og desværre på sin vis også hurtigt er glemt, idet den vigtigste problematik i bogen er “overstået” på et par sider. Det er ærgerligt, at denne vinkel fylder så lidt for det for resten af bogen til at falde lidt til jorden og det kan derfor ikke blive til mere end tre stjerner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter