0 kommentarer

Hjertets stemme af Jan-Philipp Sendker

af d. 1. august 2018
Info
 
Sideantal

252

Udgivet

2016

ISBN

978-87-12-05660-7

Originaltitel

Herzenstimmen - oversat af Lærke Pade

Udgave

2. udgave, 1. oplag

 

Denne bog er en selvstændig fortsættelse af ”At høre hjertet slå” af den tyske forfatter Jan-Philipp Sendker.

Bogen handler om den unge amerikanske advokat Julia Win, der en dag under et forretningsmøde hører en fortvivlet stemme i sit hoved, der spørger, hvem hun er og advarer hende mod at stole på sine kolleger. Julia opsøger en psykolog for at få stemmen til at gå væk, men det eneste han kan tilbyde er at give hende nogle lykkepiller.

Julia dropper pillerne og melder sig syg. Stemmen fortsætter insisterende med at spørge Julia, hvorfor hun bor alene, hvorfor hun ikke har nogen børn og hvad hun vil stille op med sit liv. Julia må væk og rejser til Burma for at besøge den halvbror hun ikke har set i 10 år. Broderen lever et simpelt religiøst liv og Julia håber, at opholdet kan hjælpe med at få stemmen til at forsvinde.

Bogen har referencer til den tidligere historie ”At høre hjertet slå”, hvor Julia mødte sin halvbror, da hun ledte efter sin forsvundne far i Burma. Hvis man ikke har læst den første bog, virker henvisningerne noget underlige og meget forvirrende, og burde måske bare være udeladt, når forfatteren har besluttet sig for ikke at uddybe det nærmere.

Under opholdet hos broderen møder Julia en gammel munk, der mener, at stemmen i hendes hoved er en afdød sjæl, der ikke kan finde hvile og anbefaler hende at finde ud af, hvad der er sket.

Julia begynder sammen med broderen en rejse og finder frem til, hvem stemmen i hendes hoved er og hvordan hun får bragt den til ro.

Det er en grufuld historie fortalt med stor nænsomhed og kærlighed, og det er bemærkelsesværdigt, at en mandlig forfatter kan skrive så indsigtsfuldt om en kvindes sjæleliv, og de ubærlige dilemmaer, der ligger til grund for, at stemmen har taget bolig i Julias krop.

Historien er på et plan naiv og utroværdig, og alligevel er der noget edderkoppespindsindsagtigt over fortællingen, så man flere gange har lyst til at hjælpe hovedpersonerne til ikke at skulle gå så meget gru igennem. Også en historie, der minder os om, at lykke ikke er gods eller guld, men at vores relationer er det dyrebareste vi har.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter