0 kommentarer

Hjertefejl af Ina Jensen

af d. 9. april 2019
Info
 
Sideantal

287

Udgivet

2019

ISBN

978-87-971134-0-0

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Forfatteren har her skrevet en roman om kærlighed, og hvad kærlighed også kan føre til – en grum bog om jalousi i allerværste grad!

Lise og Kasem er stærkt forbundet af dybe følelser, begge er tidligere blevet svigtet, hvilket har sat sig spor. Kasem er kommet til Danmark fra Iran som 21-årig, og resten af hans familie bor i Tyskland. Kasem arbejder på et autoværksted, og Lise arbejder på et hospital. Sammen har parret datteren Rosa, som absolut er det store omdrejningspunkt i bogen. Kasem med sin baggrund mener, at Lises plads er i huset, og når hun ikke er i huset, nages han af en dyb og ondartet jalousi som kommer kraftigt til udtryk. Lise kan ikke på noget tidspunkt more sig eller gå ud med veninderne uden at have utrolig dårlig samvittighed. Da såvel Lises mor som vuggestuen flere gange gør opmærksom på Rosas begyndende mistrivsel, beslutter Lise, at hun må gøre sig fri fra Kasem, hvilket Kasem absolut ikke bifalder, og han vælger at tage sagen i egen hånd.

Forfatteren lader os se de forskellige situationer fra begge sider, og vi får således muligheden for ved selvsyn at se, hvordan ”problemerne” bygges op, og vi kan følge konsekvensen fra begge sider. Som tidligere nævnt – en grum bog som indeholder så megen utilpassethed og jalousi, at i hvert fald jeg ikke forstår, det er muligt i den virkelige verden, men med forfatterens baggrund som socialrådgiver, må jeg nok konkludere, at sådan kan verden også se ud.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter