0 kommentarer

Historier fra det vilde vesten 2 af Serpieri

af d. 27. juni 2020
Info
 
Sideantal

52

Udgivet

2020

ISBN

9788793952126

Originaltitel

Bastone tonante, Sciamano, Oro Maledetto, Uomo di Medicina - oversat af Lea Mejdahl Christiansen

Udgave

1. softcover udgave

 

En af forlaget E-vokes første udgivelser var Serpieris Historier fra det vilde vesten, som jeg anmeldte for nylig. De to historier i albummet ramte lige i plet, og jeg faldt med det samme for Serpieris fantastiske tegnestil. Albummet udkom både i en nummeret hardback udgave og senere i en softcover, og det samme er gældende for det nyligt udgivne andet album.

I Historier fra det vilde vesten 2 får vi fire historier, hvor de tre første er skrevet af Raffaele Ambrosio. Ved første gennemlæsning var jeg ikke nær så ramt, som da jeg læste etteren. Men langsomt sniger albummet sig ind på mig, og jeg kom en dag til at gå og tænke på, hvordan jeg skulle anmelde det, og jeg bemærkede, at jeg kunne huske de fleste af historierne. Og det er nok det bærende ved makkerparret Serpieri og Ambrosio: at historierne er anderledes bud på det vilde vesten, alternative og bemærkelsesværdige fortællinger. I dette album er der ligefrem historier der dufter af horror og med overnaturlige aspekter.

Tordenstaven er dog en smuk fortælling helt nede på jorden. Den handler om indianerhøvdingen Osha, der en dag får overrakt et gevær i gave, og dermed er indianernes evige bekymring om forråd løst. Men geværet bringer naturligvis andet end lykke med sig. En rigtig fin og melankolsk fortælling!

Shamanen er albummets eneste farvelagte fortælling. Den klassiske historie om indianeren der tages til fange, fordi han ikke frivilligt lader sig ”fængsle” i reservatet, og den ender alt andet end klassisk. De overnaturlige elementer er effektfulde og den hvide mands endeligt er velfortjent. Ærgerligt at Serpieri ikke tegner som Don Lawrence i Storm, så kunne E-voke have gjort de enormt store talebobler mindre, så vi kunne have nydt mere tegning.

Det forbandede guld er ren horror, da den griske skattejæger ender i en uhyggelig spøgelsesby, hvor en gammel indianer får ham på andre tanker. Mareridtsagtig historie.

Medicinmanden er måske albummets flottest tegnedes historier. En helt anderledes opbygget stil, med næsten helsidede tegninger. Utrolig smukt med Serpieris karakteristiske skraveringer. Historien er igen i den overnaturlige genre, og ikke videre storslået, men den vinder for sine illustrationer.

Historierne varierer således i kvalitet, også i tegnestil. Jeg ved ikke nok om Serpieri, men den sidste historie skiller sig tegnemæssigt ud fra de andre, hvor nogle kan virke lidt mindre gennemarbejdede, som f.eks. Det forbandede guld, der faktisk er flot tegnet, men ikke når samme højder som Medicinmanden.

Jeg håber der er materiale til flere albums i serien, for det er virkelig et fedt alternativ til de klassiske westerns.

Virkelig flot og dramatisk forside, som desværre ikke relaterer til en af historierne. Måske vi får den senere?…

Anmeldereksemplar!

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter