0 kommentarer

Himlen under jorden af Niels Lyngsø

af d. 28. juni 2017
Info
 
Sideantal

367

Udgivet

2016

ISBN

978-87-02-20660-9

 

Dette er en fortsættelse. Første bog “Min ukendte bror” kendte jeg godt og selv om jeg har læst den, så kan denne her sagtens stå alene. Så det skal ikke afskrække en hvis man ikke kender den første bog. At der så kan være ting som er rart at vide fra første bog, er ikke noget man tænker synderligt over undervejs. Og bogen beskrives da også som “en selvstændig historie”!

Vi følger en antropolog, der lever nedenunder Paris. I underjordiske gange. Nadia. Nadias kæreste forsvinder og hun bliver hurtigt efter kontaktet via nogen breve. Brevene er fra en mand som skulle være Nadias halvbror.

Handlingen føles som om den springer lidt i tid. Vi befinder os åbenbart i 2009, men med en del bagudgående oplevelser, kan man vel sige. Vi kommer tæt på menneskets oprindelse, og bogen prøver at forklare vores eksistens, vores behov, især de seksuelle og alt dette og mere til skal hovedpersonen, Nadia finde rundt i.

Det er ikke den aller nemmeste bog at læse, den bliver lidt tung til tider og jeg følte der gik lidt tid før handlingen rigtig kom i gang. Men efterhånden som læsningen skred frem, blev jeg grebet af bogens udtryk. Forfatteren formår at fange en ind i et univers som er lidt udfordrende, hvilket er en rar kontrast til de man mainstream romaner der ellers er på markedet. Men det er klart en bog, der kræver lidt ro omkring sig så man får alle detaljerne med undervejs.

Det er en roman, som efterlader et stort indtryk og som gør, at jeg rent personligt bliver nysgerrig på hvad forfatteren mon ellers har til os fremover. Og med de mange sider af livet og tilværelsen som forfatteren formår at beskrive på forskellig vis, må han selv som person være ret nysgerrig på hvorfor vi mennesker er som vi er. Eller også formår han bare at få sine læsere til at tænke over livet og tilværelsen fordi man kommer så tæt på både forskellige racer, forskellig seksualitet mm. Det er vældig interessant.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter