0 kommentarer

Her fra min himmel af Alice Sebold

af d. 30. april 2010
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

320

Udgivet

2003

ISBN

87-02-01655-9

Originaltitel

The lovely bones

 

Alternativ og bevægende. En ganske interessant vinkel på en historie, der handler om Sussie, der bliver voldtaget og myrdet af sin nabo, der viser sig at være seriemorder.

Historien fortælles af den afdøde Sussie, der nu betragter morderen, sit barndomshjem, sin familie og sine skolekammerater fra himlen – eller en af de himle, som vi kommer til en dag, for der er flere af dem..

Sussie længes efter sit liv på jorden, længes efter at trøste sin familie og sine venner, der sørger over tabet af hende.

Sussie spørger en dag en af sine med-engle, hvordan hun kommer over i den næste himmel, og får følgende svar: “Hvis du holder op med at spørge, hvorfor du og ikke en anden blev myrdet, holder op med at udforske det tomrum, som tabet af dig efterlod, holder op med at spekulere på, hvad alle de, der er tilbage på jorden, føler”, sagde hun, “kan du blive fri. Sagt meget enkelt, du er nødt til at opgive jorden”.

Sussies død splitter familien ad og Sussie er fra sin himmel et tavst vidne til deres sorg, skyldfølelse og angst og til at hendes far og mor driver fra hinanden på grund af faderens store sorg over tabet af sin datter.

Til tider køres historien lidt i langdrag og bliver lige usandsynlig nok – men det er en bevægende og tankevækkende måde at fortælle på.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter