0 kommentarer

Heksens børn – Krigen af Karen Møller Grothe

af d. 11. juni 2015
Info
 
Sideantal

165

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93305-93-9

 

Denne bog er den tredje og sidste i trilogien om Heksens børn. Jeg har ikke læst de første to og jeg sidder tilbage med en noget underlig fornemmelse da denne bog ikke egner sig til at læse for sig selv. Jeg mangler al forhistorien og man kommer ind i denne bog hvor det hele med det samme handler om krig, død og katastrofe.

Det er en børnebog, men den henvender sig ikke rigtig til børn. Sproget er tungt og den er ikke illustreret. Og der er meget død og krig i den, så hvis det skal være en bog til børn så skal de være ret store. 13 år og opefter, ville jeg sige.

Bogen handler om en by der er i kampberedskab og de får både børn og voksne trænet til at bruge sværd, slynger og andre våben. Og så skal de undgå at byen bliver overtaget af en fjende.

Der er blevet stjålet en armbrøst og ingen ved hvem der har taget den.

Biskoppen i byen og borgmesteren er ikke på byens side, og det er Tilde heller ikke. Tilde er egentlig ikke en der spiller den store rolle nogen steder, men hun nævnes alligevel da hun er forelsket i biskoppen.

Fjenden gør ikke meget for at opruste og gøre klar til krig, da de mener at byen er lige til at indtage. Men de bliver klogere.

Det ender med at fjenden dør og alt er godt, men det havde nok givet mere mening hvis man havde læst de to første bøger i serien.

Ikke en bog der efterlader ret meget indtryk og i forhold til andre børnebøger på markedet er den ikke noget særligt.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter