0 kommentarer

Hej skat: En SMS roman af Ida Holst

af d. 11. september 2016
Info
 
Sideantal

444

Udgivet

2015

ISBN

978-87-93238-01-5

Udgave

1. udgave

 

“Sms-roman? Baseret på en ægte Sms-korrespondance? Hvad søren er det her for noget?”. Det var tankerne, der løb gennem mit hoved, der jeg faldt over denne bog på mit lokale bibliotek. Forsidens tegning var det første, der fangede mig; en ung pige med et irriteret ansigtsudtryk henslængt i en lænestol med en mobil i hånden, og tegningen af et knust hjerte over mobilen indikerer hendes situation. Jeg måtte da lige se denne bog an. Det viste sig oprigtig nok at være en hel bog fyldt med sms-korrespondancer, og gennem disse sms’er lærer vi hovedpersonen Amalie at kende. Amalie er meget forelsket i den flotte og succesfulde Daniel, men Daniels pæne overflade begynder langsomt at knække, og Amalie opdager hans sande jeg. Samtidig med følger læseren en parallel handling, hvor Amalie hjælper veninden Camilla, der snart skal giftes.

“Hej skat” er en fortsættelse til Sms-romanen “Hej Søde”, men uden at have læst den første bog, kunne jeg sagtens følge med i denne. Sms’er er blevet så stor en del af vores hverdag i dag, så det var lidt sjovt at læse en roman baseret på ægte korrespondancer, som de oprindeligt blev skrevet og sendt. At det er en sms-roman gør, at selv de yngste læsere kan læse denne roman, og det er klart en bog for de unge, der normalt ikke kan sidde stille og læse en hel roman færdig.

Først får den en stjerne, da jeg må sande, at jeg synes, det er fascinerende, at man kan nedskrive en sms-korrespondance og få den udgivet som en roman. Det er meget anderledes og nytænkende, og selvom denne bog – der er en fortsættelse – udkom i 2015, havde jeg aldrig hørt om sms-romaner. Bogen får skrabet sig op på endnu en stjerne, fordi sms’erne gør det hele mere virkelighedstro, og som læser får man historien tæt på kroppen. Bogens opbygning med sms’erne gør, at det føles på samme måde som, når ens veninde eksempelvis be’r en hjælpe med en besværlig fyr, og man får lov til at læse venindes sms-samtale med denne fyr.

Jeg er selv, som så mange andre, forbruger af en mobil og sms’er til daglig, så når jeg endelig sætter mig ned med en bog for at få en pause fra hverdagen, må det gerne være en roman med ordentlig brødtekst. Derfor får den to stjerner og ikke mere.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter